ما و به اصطلاح شور انتخاباتی همکاران !

ساخت وبلاگ

 

 احمدعلی رستگاران – وکیل دادگستری

 

 

  این روزها تلاش‌های انتخاباتی شیفتگان خدمت تبرعی به وکلا (شما بخوانید عاشقان قدرت! ) با نزدیک شدن به زمان انتخابات سرعت بیشتر و شور فراوان‌تری یافته است . همین جا یادآوری کنم، تکیه بر مسند مدیریت کانون زدن را با غمض عین، قدرت می‌خوانم ،که این کانون نیمه‌جان و از رمق  افتاده به‌زحمت سرپا مانده‌است. برخی کسانی که اکنون کاندیدا شده‌اند و وعده‌های انتخاباتی می‌دهند، در طی سال‌های گذشته نیز در هیئت‌مدیره کانون وکلا حضور داشته‌اند و البته هیچ گاه ندیده و نشنیده‌ایم ،گزارشی از اقداماتی که در طول دوران مدیریت ،در جهت حفظ منافع وکلا و  استقلال کانون داشته‌اند، ارائه کنند ؛ تا متر و معیاری برای اندازه‌گیری توانایی‌های آنها در امر اداره کانون داشته باشیم ؛ در حالی که مرسوم و متعارف و بلکه تکلیفی است که نتایج قابل توجه و بحث دوران تصدی خود را ارائه دهند . گاهی به مناسبت جشن‌ها و جلسات عمومی متشکله ، آنچه به عنوان خدمات خود به وکلا ارائه کرده اند، بیش‌ازآنکه مایه خوشنودی باشد، موجبات شرمساری را فراهم آورده است .  به عنوان نمونه ای  در مورد اخیر اشاره می‌کنم، به نقدی که سال‌ها پیش نسبت به سخنرانی یکی از آقایان داشتم ،که اتفاقاً از اعاظم ! تشکیلات کانون طی سال‌های گذشته بوده است . حضرتشان در جلسه ای عمومی و به عنوان نمونه‌ای از خدمات درخشان خود به وکلا، مژده می‌داد،  با سرپرست یکی از مجتمع ها ی قضایی، مذاکراتی داشته و موفق شده! نظر موافق ایشان را جلب کند، تا میز یا اتاقی برای استفاده احتمالی وکلای مراجعه‌کننده در نظر بگیرند! امری کاملاً پیش‌پا افتاده. اینک می‌خواهم از منظری دیگر به تلاش‌ها و تبلیغات انتخاباتی دوستان بنگرم.

اولاً- یکی از چیزهایی که پیش‌ازاین دیده نشده و یا حداقل خیلی کمتر دیده شده بود، نوع نگاه به کانون وکلای دادگستری و چگونگی تلاش‌های انتخاباتی بود . کانون به عنوان نهاد مدنی مستقل باید محل حضور بهترینهای ممکن باشد . و این بهترین‌ها، طی سالیان انجام وظایف حرفه‌ای هم توانایی‌های خود را بروز داده و هم نشان‌دهند، چه دل‌مشغولی‌هایی در ارتباط با کانون و دعواهای چند دهه گذشته داشته‌اند ؟ دعواهایی که عمدتاً در جهت تضعیف کانون از سوی حوزه قدرت جریان داشته است، و نه فقط تلاش برای جمع‌آوری آرای وکلا و تکیه زدن بر مسند مدیریت و احیاناً درون اتاق ها نشستن و بستن در به روی بقیه همکاران، که مزاحم نشوید! این منم طاووس علییین شده ! اگر از استقلال  می‌گویند، باید اقداماتی که در جهت مذکور داشته‌اند، ارائه دهند. اشتباه نشود، نمی‌گویم باید سر خود را به دیوار زده باشند! بلکه اگر حتی قلمی در جایی زده‌اند، ارائه نمایند، تا دریابیم چه اندازه در عمل دل‌مشغول حفظ استقلال کانون بوده‌اند؟

ثانیاً - بیشتر تبلیغات داوطلبان محترم، که به عنوان وکیل دادگستری، به هر حال دارای تشخص حرفه‌ای هستند، آدم را به یاد تبلیغات نازل و سطح پایین آدم‌های عادی ای (با احترام تام و تمام به تمامی آحاد جامعه) می اندازد، که با کمترین حد از تحصیل علوم، به تبلیغ در اندازه توانایی‌هایشان می‌پردازند . اشتباه نشود برخی از آدم‌های اخیر عنوان « دکترا » هم به خود بسته اند، یا دارند. که البته آنچه این روزها الی ماشاءالله داریم، دارندگان مدرک دکترا . و در این مورد به‌حمدالله کمبودی وجود ندارد.

ثالثاً- در مورد نوع نگاه بعضی از وکلا به کانون، جالب است توجه کنیم، بعضی از این دوستان، کانون وکلا را با کانون و محل تظاهرات قومی و قوم‌گرایانه اشتباه گرفته‌اند ؛ در نتیجه آنچه ملاک و معیار تبلیغات آنهاست، نه اشاره و یا استناد به شایستگی‌ها و بایستگی‌های احتمالی کاندیداهای مورد حمایت و علاقه شان برای تصدی مدیریت کانون، بلکه تعلقات قومی آنهاست! و این اشکال و ایرادی اساسی است به دوستانی که علائق و نقطه نظرهای شخصی شان -  منصرف از ورود در درست یا نا درست  بودن علایق مذکور  -  چنان چشم عقل کنجکاو آنها را پوشانده که فراموش کرده‌اند، کانون وکلا باید محل حضور بهترین های این حرفه از هر جهت باشد و نه محلی برای حضور کسانی که مثلاً از آن جهت که پسرخاله! ما هستند تبلیغشان می‌کنیم و باید در مدیریت کانونی  باشند که یکی از قدیمی ترین نهادهای مدنی مستقلی است که در زمان و به همت زنده یاد دکتر محمد مصدق  موقعیت وجودی یافت .  این دوستان از  « استقلال نهادی و فردی و ارتقای رفاه و جایگاه اجتماعی وکلا » به عنوان اولویت برنامه‌های نامزدهای خود یاد کرده‌اند . بسیارخوب! برنامه پرطمطراقی است! و می‌خواهم شرکت کنم و به افراد مورد علاقه و حمایت شما رأی  دهم؛ اما اگر به قبای مبارکتان برنمی‌خورد، پرسش‌هایی دارم که جسارت طرح آنها را عفو فرموده و امیدوارم مرا به فیض دریافت پاسخی  نائل فرمایید .

1- منظورتان از استقلال نهادی دقیقاً چیست؟ و چه برنامه ای برای چنان استقلالی دارید ؟ و اگر می‌توانید و ممکن است یک نمونه، هر چند کوچک، از تلاش‌هایی که توسط نامزدهای مورد حمایت شما در تمامی دورانی که پروانه دریافت و به وکالت اشتغال داشته‌اند، یا نشان داده‌اند، ارائه کنید .

2-منظورتان از استقلال فردی وکیل چیست؟ وکیل از جهت حرفه ای باید استقلال فردی داشته ‌باشد. و مگر ندارد؟ استقلال مفروض توسط اراده یا اراده‌هایی خارج از کانون، یا درون آن،  مورد خدشه است؟ و اساساً  روشن کنید، استقلال فردی به چه معنا است؟! آیا منظورتان اشاره‌ای اجمالی به کسانی است که توسط قوه قضائیه، پروانه دریافت کرده‌اند و  استقلال فردی‌شان لاجرم محل تخدیش است؟

3- از «ارتقای رفاه»! گفته اید. این بدان معناست که رفاه موجود است و حالا دوستان شما، به عنوان یکی از برنامه‌هایشان ، می‌خواهند آن را ارتقا دهند؟! واقعاً رفاهی وجود دارد ؟ اکثریت قریب به اتفاق دوستان تازه‌کار و جوان ما بعضاً قادر به تأمین هزینه‌های حداقلی تمدید پروانه شان هم نیستند ، چه رسد به تصور وجود رفاه! فارغ از ایراد اساسی به نوع تبلیغتان، تصور نمی‌کنید، حداقل باید به کسانی که برای رأی دادن به کاندیداهای مورد علاقه‌تان تشویق شان می‌کنید، برنامه نامزدهای تان برای ارتقای رفاه! را ارائه دهید.  البته می‌دانیم بسیاری از دوستان،  مرفه اند و بسیار هم مرفه اند  و از این روی دغدغه‌شان ارتقا رفاه است ! و نه تلاش برای فراهم آوردن موجبات رفاه و صدالبته به این دلیل    از ارتقای رفاه می‌گویند و نه خود رفاه!

رابعاً - « ارتقای جایگاه اجتماعی وکیل » این جایگاه اگر چه کسانی بخواهند یا نخواهند وجود دارد و وکیل با داشتن تشخص حرفه‌ای جایگاه اجتماعی هم دارد.  برنامه شما برای ارتقای جایگاه مذکور چیست؟  حد فاصل جایگاه مذکور و نقطه شروع  « ارتقای » ! آن را برای ما تبیین فرمایید. وکیل تا کجا و چگونه جایگاه اجتماعی دارد ! و به اصطلاح سقف این جایگاه کجاست؟ یا کجا باید باشد ؟ نامزدهای مورد علاقه شما قرار است از چه نقطه ای شروع به ارتقای آن نمایند؟!

خامساً- برخی دیگر از کاندیداها چنانچه تبلیغ می‌شود «مورد حمایت نخبگان حقوق» ! هستند. دوستان بفرمایند متر و معیار اندازه‌گیری « نخبگی » چیست؟ چه کسانی را و تا کجا در محدوده -البته ممنوعه -  نخبگان قرار می‌دهید ؟ تا بدانیم دیگران خارج از محدوده هستند .و مگر قرار است به‌صرف اینکه نخبه ای در امر حقوق ، به آدم معینی علاقه‌مند است و او را  توصیه می‌کند، در انتخابات شرکت و به فرد مورد نظر رأی‌دهیم؟ به‌عبارت‌دیگر توجه دارید که از وکیل دارای  تشخص حرفه‌ای و جایگاه اجتماعی و قطعاً قدرت تمیز و تشخیص مناسب و نامناسب ، می‌خواهید به‌صرف اینکه شما نخبگان ؟ توصیه کرده اید در انتخابات شرکت و به شخص  مورد حمایت تان رأی دهند ؟ و دیگرانی که شعار‌های دیگری می‌دهند و البته کمتر خودپسندانه!

سادساً- خدا پدر و مادر دوستانی را بیامرزد که بی‌هیچ ادعایی، دوستان و همکاران را  به شرکت در انتخابات و رأی دادن فرامی‌خوانند، بدون اینکه خواسته یا ناخواسته  رای یا مطلوب خود را به آنها تحمیل کنند .

 

پنبه زن (احمدعلی رستگاران)...
ما را در سایت پنبه زن (احمدعلی رستگاران) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : panbezana بازدید : 261 تاريخ : پنجشنبه 25 بهمن 1397 ساعت: 17:40